Kávové kapsle

Výběr kávové kapsle závisí předně na vašem přístroji, který jste si pořídili. Pokud přístroj zatím nemáte, není od věci se zaměřit nejdříve na míchání směsi, původ i sklizeň kávy, která ovlivní finální chuť.
Kávové kapsle je možné použít pouze v jednom typu přístroje, jenž pracuje s daným systémem. Důležitou roli tedy nehraje pouze typ stroje, jeho kapacita, ekonomika provozu a následná údržba, ale i způsob přípravy a druh kávy, pro daný kávovar.
Kávové kapsle
Kávové kapsle aneb káva, jako od profesionála
Kávoví fajnšmekři a baristé doporučují kupovat kávu čerstvě praženou a připravovat ji vždy čerstvě umletou 4 – 12 dní od upražení. Káva ztratí 60 % aroma za 15 minut po umletí, proto je důležité připravovat kávu bezprostředně po umletí. Velkou roli hraje také stupeň pražení a mletí. Na výtečnou chuť kávy má vliv doba louhování a způsob přípravy. Každé zrnko obsahuje přibližně 1 milion buněk a v každém zrnku kávy je až 800 různých chutí a vůní (proti 280 ve víně). Cílem je optimalizovat styčnou plochu vody a kávy. Ovlivňuje to jak aroma, sílu tak i chuť.
Do pražírny nemusíte – zkuste kouzlo kávových kapslí
Pokud byste si chtěli připravit skutečné kávové potěšení, museli byste takovou kávu zakoupit rovnou v pražírně. Kupujete-li kafe v supermarketu, na nějaké čerstvé pražení rovnou zapomeňte. Kávovary na kávové kapsle ulehčují nákup kávy tím, že do nich více než jeden druh kapslí nevložíte. Nesporné výhody kapsle spočívají jednak v přípravě kávy, která je nenáročná a pokaždé v nich naleznete přesnou dávku. Pořizovací cena kapslového kávovaru je poměrně nízká a péče o něj není složitá. Nevyžaduje ani velké technické schopnosti či nějakou odbornost. Jeho obsluhu zvládne každý, ihned jakmile se s kávovarem trošku seznámí.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *